HERETAT 1279

MASCORRUBÍ

Heretat
Mascorrubí
1279

Els orígens de l’Heretat Mascorrubí es troben en l’antiga comanda de l’Ordre del Temple del castell de Celma fundada el segle XII; el primer document que esmenta la nostra finca data del gener del 1279 amb motiu d’una herència, des d’aleshores la vinya forma part del nostre paisatge, una vinya ecològica, d’altura ( +500 m ) i amb varietats autòctones de la nostra zona:

Montònega ( Parellada ), Garnatxa blanca i negra i Sumoll blanc i negre, amb algunes parades de varietats prefixolèriques recuperades per a fer vins experimentals. Amb aquests raïms a Heretat Mascorrubí fem vins de mínima intervenció.

Varietat única

Vins gastronòmics

VINS

vi blanc

Extincta Vitis

És un vi amb sorprenents matisos frescos on destaquen les notes d’herbes aromàtiques Mediterrànies (romaní, farigola, fonoll, maria Lluïsa) acompanyades de records d’hidrocarburs. En un segon terme s’aprecien les fruites cítriques, tiòliques i el préssec.

En boca es sec, amb força cos i nervi. En post gust apareixen sensacions lleugerament amargues que li atorga persistència.

Anyada

2020

Tipus de raïm

100% Sumoll blanc

Servir entre

10-12ºC

Graduació

11,50% vol.

Sobre
Nosaltres

“Sempre m’ha agradat sentir-me arrelat a la terra. De petit estiuejava a casa els avis a Calafell, al Baix Penedès, on hi havia un hort amb verdures i arbres fruiters. Aleshores era un poble envoltat de vinyes per on solíem anar d’excursió i vèiem la verema als inicis de setembre.

La vida em va portar a  estudiar enginyeria en telecomunicacions i a fundar diverses empreses, entre elles una operadora de telecomunicacions al servei del país.

Acostumat a aquest món frenètic urbà vaig decidir que havia de trobar l’equilibri amb el contrast de la lentitud del món rural.

Així va néixer el projecte Heretat Mascorrubí.

Un mas mig caigut del segle XIII per refer,  vinyes de varietats autòctones per a treballar de manera ecològica i biodinàmica i un lloc privilegiat per a mostrar als visitants amants del vi que vulguin gaudir de l’alçada del Pla de Manlleu. 

De mica en mica hem començat a fer realitat aquest somni”

El nostre objectiu és “Màxima intervenció a la vinya i “Mínima intervenció al celler” amb pràctiques agrícoles i de funcionament per a conservar l’entorn.

Miguel Figini
Ves al contingut